Co powiecie na eksperymentowanie w kuchni z dziećmi? Czy są otwarte na nowości, czy wolą znane już smaki, potrawy? Kto jest bardziej konserwatywny w tych kwestiach: dzieci, czy może my – dorośli?
Warto wykorzystać czas na wspólne gotowanie, pieczenie i porozmawiać na ten temat Zachęcamy do wesołej, otwartej „zabawy” w kuchni. Z młodszymi dziećmi, na początku, można skorzystać z gotowych mieszanek, np. ciasta. Ze starszymi, warto wyżej postawić poprzeczkę i liczyć, że się uda
Nasze cudowne rodzinki przesłały nam zdjęcia ze swoich „warsztatów kuchennych”, na których znalazły się: chrupiące bułeczki, apetyczne drożdżówki, puszysta karpatka i wykwintne desery. Jutro dalsza część naszych eksperymentów
Oczywiście pamiętamy o tym, żeby nic się nie zmarnowało oraz wykorzystujemy wszystkie resztki – zerowaste